Značka Husqvarna slaví 325. výročí svého založení

Tradiční švédská značka Husqvarna letos slaví 325 let od svého vzniku. Technologická ikona profilující se zejména v oblasti lesnictví a zahradnictví započala svou dráhu již v roce 1689 a dodnes klade důraz nejen na nové postupy a inovace, ale také na životní prostředí a trvale udržitelný rozvoj.

Celé portfolio přístrojů a technologií, které během staletí značka obsáhla, od zbraní (díky tomuto odvětví získala Husqvarna své dnes již ikonické logo, které představuje hlaveň pušky z čelního pohledu a které se v modernější podobě používá dodnes) přes šicí a psací stroje, motocykly a nakonec sekačky a motorové pily, dovoluje značce Husqvarna řadit se mezi nejvyspělejší technologické hráče na trhu. „Celých 325 let Husqvarna vyvíjela a vyráběla kvalitní produkty, s kterými spotřebitelé dosáhnou vynikajících výsledků. Do budoucna budeme pokračovat ve zdokonalování existujících řešení a dodávání vysoce výkonných výrobků s ohledem na potřeby uživatelů“, říká ředitelka Husqvarna Česko Mgr. Eva Kováčiková.

V průběhu let posbírala Husqvarna bezpočet ocenění, v letošním roce například prestižní Czech Superbrands Award, kterou uděluje jeden z neuznávanějších programů nezávislého hodnocení obchodních značek, a také vítězství v nezávislých testech. Husqvarna je současně původcem unikátních řešení a patentů jako například X-Torq snižující spotřebu paliva i emise, Auto Tune pro optimalizaci výkonu a snížení emisí, baterií poháněné sekačky a pily, robotické sekačky a dokonce i demoliční roboty pro stavební průmysl. Díky své sociální a environmentální politice byla Husqvarna zařazena do žebříčku Global 100 pro rok 2014, který představuje společnosti s největším zájmem o trvale udržitelný rozvoj.

Za celou svou historii se Husqvarna může pyšnit několika prvenstvími. V roce 1969 přišla s modelem 189 - první motorovou pilou s integrovaným systémem tlumení vibrací, který zásadním způsobem snižuje riziko poškození cévního a nervového systémů a dalších zdravotních problémů, a zároveň zvyšuje bezpečnost práce profesionálních lesních pracovníků. V roce 1973 uvedla na trh první motorovou pilu s automatickou brzdou na světě s názvem Husqvarna 140. Hranici technologie posunula Husqvarna v roce 1995 se svojí první plně automatickou robotickou sekačkou na světě Solar Mower, jejímž jediným energetickým zdrojem napájení je sluneční energie. Tento model se stal předchůdcem populární sekačky Husqvarna Automower®.

Dnes je Husqvarna Group největším světovým výrobcem venkovních produktů. Do Husqvarna Group patří kromě značky Husqvarna také McCulloch, Jonsered, Partner, Flymo a Gardena, která je evropským leaderem v oblasti produktů na zavlažování. Produkty Husqvarna Group jsou prodávány ve více než 100 zemích po celém světě.

thumb_325