Vřetenové sekačky - nejdokonalejší údržba trávníku

Jste perfekcionista a chcete dokonalý trávník? Nebo se prostě jenom rádi staráte o zahradu a chcete pro ni to nejlepší? Pak určitě vyzkoušejte vřetenové sekačky, pokud jste to ještě nezkusili. Ty zabezpečují doposud nejohleduplnější a nejšetrnější způsob sekání vůbec.
Vřetenové sekačky se využívají i pro sekání a úpravu golfových, fotbalových a dalších sportovních hřišť, jež často obdivujeme pro precizně upravený trávník. Vřetenové sekačky totiž vytváří přesné střihy a charakteristické pruhy.

the-ball-488708_1280

V čem tkví jejich výjimečnost? Od ostatních sekaček na trávu se liší v tom, že vřeteno sekačky trávu neseká, ale lehce střihá - jako nůžky. Vzniká tím pádem přesný a čistý řez, díky kterému je trávník svěžejší, čistější a pohlednější. Konečky trávy totiž nezasychají a nejsou roztřepené, jako při klasickém sekání, ale jsou krásně husté a zelené, a ne nezdravě žluté.
Gró této technologie zabezpečuje válec, který se při sekání otáčí a vytváří tak jednoduchý a velice chytrý způsob střihání. Technologie je známá již přes 160 let a nejeden odborník využívá těchto strojů. A to nejenom kvůli šetrnosti při sekání. Sekačky jsou navíc extrémně tiché a lehké, co oceníte obzvlášť pokud sečete často, nebo máte nervózní sousedy.

Vřetenové sekačky mají ještě další přednosti. Velice jednoduše se udržují, ovládání těchto strojů s často robustní konstrukcí je více než intuitivní a hlavně fungují i bez jakýchkoli škodlivých emisí – jsou tedy přírodní volba č.1.

zahrada

Tento spolehlivý zahradní sluha s dlouhou životností tvoří údernou dvojici s košem na trávu, který má dostatečnou kapacitu i na rozsáhlejší trávníky a může se jednoduše skladovat díky možnosti sklopení.
Věříme, že jsme vás přesvědčili, že vřetenové sekačky jsou ta správná volba. Docilte tedy i vy pravidelným a správným sekáním „kobercového efektu“ na vašem trávníku, ať je chození bosky po něm požitek a relaxace – vybírejte vřetenové sekačky či příslušenství od značek Gardena, Allett či Husqvarna