Jak funguje robotická sekačka?

Automower seká trávu často a po malých částech. Drobné odřezky zmizí v trávníku, kde působí jako hnojivo. Trávník je pak krásný a zdravý.

Sečený prostor vymezíme tenkým drátkem, stejně tak "měkké" překážky, jezírka, záhonky, kytky apod.
Nastavíme, kdy má být tráva sečena, a to je vše.
Dále se už jen radujete z celoročně perfektně upraveného trávníku.

Robotické sekačky dokáží rozeznat jestli trávník roste a přizpůsobit dobu sečení, aby nevyjížděly zbytečně.
Jsou vhodné i na mladý trávník, ostré žiletky netřepí konečky trávy, trávník v létě tolik nevysychá, jako při sečení běžným způsobem.
Odpad z denního přírůstku je zanedbatelný a působí jako hnojivo. Nezatěžuje trávník, jako při klasickém mulčování, kdy je do trávníku vpravena týdenní hmota.
Trávník je hustší, jemnější, vitálnější, zelenější a zmizí drnovitost.
Dokonce ani několikatýdenní deště nejsou problém, Automower seče i za deště. Nestane se Vám tedy, že po dlouhé nepřízni počasí budete mít problém trávník posekat.
O sekačce máte přehled vždy a všude. Pokud má sekačka nějaký problém, dostanete na telefon upozornění- třeba nevyvážený nůž, nebo když uvízne ve spadené větvi apod.
Pokud dojde k porušení obvodového vodiče - nejčastěji bývá napaden zahradníkem - sekačka ihned přeruší sečení a odešle zprávu majiteli.

Aby sekačka zvládla nejen velikost pozemku, ale i jeho složitost a svažitost, poskytujeme zdarma prohlídku zahrady, při které doporučíme vhodný model Automoweru, případně navrhneme úpravy, aby nebylo nutné (nebo jen minimálně) dožínat okraje pozemku vyžínačem...