Zimní příslušenství VARI – novinky a inovace

Zdroj: vari.cz

Inovace shrnovací radlice ASR-1000

Tato špičková radlice letos dostala další vylepšení v podobě nového závěsu, který je součástí radlice a montuje se tak přímo na převodovou skříň malotraktoru DSK-317. Tento nový závěs umožňuje především přepravní polohu a tzv. plovoucí uchycení pro dokonalé kopírování povrchu. Dalším prvkem komfortu je ovládací páka, kterou lze radlici nastavovat přímo z místa obsluhy. Prvky jako gumový břit, nastavitelné plazy, odpružení a robustní konstrukce této metr široké a 55 cm vysoké radlice zůstaly zachovány. Díky optimálnímu tvaru radlice a možnosti stranového nastavení do obou směrů je tento adaptér vhodný zejména pro tzv. dynamické odhrnování. Ve spojení s bržděnou sulkou AV-3 získáte výkonný stroj pro zimní údržbu. Na druhý rychlostní stupeň, kdy stroj dosahuje rychlosti 9 km/h, je odhrnování vrstvy čerstvě napadnutého sněhu opravdu hračkou.  

Inovace zimního zametacího kartáče KV-100/Z

V nižších polohách či při preventivní pravidelné údržbě chodníků, průmyslových areálů či obecních ploch v zimním období skvěle poslouží válcový zametací kartáč VARI. Inovativní spirálové zametací válce dokonale vymetou i namrzlý či ušlapaný sníh a díky svému designu se nezanáší a neodskakují. Zvětšený průměr zametacích válců zlepšuje díky vyšší obvodové rychlosti dynamiku odmetání a zároveň zajištuje vyšší životnost kartáčů. Pracovní záběr adaptéru KV-100/Z je 100 cm, průměr 370 mm, má nastavitelný přítlak a je vybaven pěti polohami nastavení úhlu odmetání. Snadné připojení a použití pro všechny převodové skříně VARI s aktivním vývodem DSK-316. 

 

 

Sněhové řetězy pro převodovky DSK-316.1 PSVN a PSZ

Všichni majitelé poslední generace převodovek DSK-316 s foukanými koly a rozšířenou nápravou mohou pro zvýšení adheze v zimním období použít nové sněhové řetězy VARI. Toto nenápadné příslušenství výrazně zvedne užitné vlastnosti zejména ve spojení se zametacím kartáčem či sněhovou frézou. Jednoduché nasazení bez použití nářadí zvládne opravdu každý. Zvýšení adheze na sněhu a ledu zajistí správnou funkci stroje a jeho bezpečné ovládání. 

 

Sněžná fréza SF-55

Velice robustní konstrukce dvoustupňové frézy poháněné kardanem s redukční převodovkou vysokootáčkového ventilátoru je zárukou vysokého výkonu a dlouhé životnosti. Záběr 55 cm, nastavení směru odhozu sněhu z místa obsluhy, ocelová spirála šneku se zuby pro lepší zpracování zmrzlého sněhu, bezpečnostní spojka pro ochranu pohonu frézy, odhoz až do vzdálenosti 10 metrů. Vyšší cena adaptéru je vyvážena poctivou konstrukcí bez kompromisu, použitím vysoce kvalitních komponentů a vysokou efektivitou odhozů různé kvality sněhu vzhledem ke svému záběru. Samotný adaptér mimo sezonu zabere méně místa než jednoúčelová fréza a nemusíte se také starat o další motor. Sněžnou frézu lze připojit ke všem převodovým skříním VARI DSK-316.