Nabíječka baterií BC 0.8 Husqvarna

Nabíječka baterií a indikátor stavu baterie

V našem sortimentu výrobků naleznete také nabíječku baterií Husqvarna BC 0.8. Tato nabíječka je ideální pro udržování nabitých baterií. Doporučujeme její používání během týdenního skladování a mimo sezónu, aby jste udrželi své baterie v dobrém stavu. Nabíječka používá nabíjecí program o 6 krocích a je určena pro nabíjení 12V baterií s max. kapacitou 32 Ah a udržovací nabíjení baterií s max. kapacitou 100 Ah. Můžete ji tedy používat nejen na traktory, ridery, ale také na většinu osobních automobilů.

Nabíjecí program probíhá v 6 krocích:

1 - desulface - zjistí sulfataci akumulátorů. Pulsováním proudu a napětí se odstraní sulfáty z plechů vidlice akumulátoru a obnoví se kapacita akumulátoru (max. 8 hod)

2 - dávka - nabíjení maximálním možným proudem přibližně do 80% kapacity akumulátoru (max. 20 hod).

3 - absorpce - nabíjení klesajícím proudem až na maximum 100% kapacity akumulátoru (max. 10 hod)

4 - analýza - prověří, zda se akumulátor dokáže udržet nabitý. Akumulátory, které se neudrží nabité, je třeba vyměnit (3 min).

5 - vyrovnání - udržování napětí akumulátoru na maximální úrovni zajištěním trvalého nabíjecího napětí (10 dnů, nabíjecí cyklus se obnoví při poklesu napětí)

6 - impulsy - udržování akumulátoru na 95 - 100% jeho kapacity. Nabíječka sleduje napětí akumulátoru a v případě nutnosti vydává impuls k udržení akumulátoru v plně nabitém stavu.

thumb_nabijecka2

Jako doplněk k nabíječce dodáváme také indikátor stavu baterie. Jednoduše a zřetelně ukazuje úroveň nabití baterie a umožňuje také snadný přístup k obtížně přístupným nebo skrytým bateriím.

thumb_Battery_status_indicator_H410-0858b_huge